+47 46701250

on.letrebif%40tsop

+47 46701250

on.letrebif%40tsop

SmartOTDR

SmartOTDR

Viavi SmartOTDR E126A

Viavi SmartOTDR E126A er en sofistikert enhet som kan oppdage et bredt spekter av vanlige feil i fiberoptiske kabler. Noen av de mest utbredte feilene som kan identifiseres av SmartOTDR inkluderer brudd, bøyninger, dårlige kontakter og skjøter. Enheten kan nøyaktig lokalisere posisjonen til disse feilene ved å måle avstanden til punktet der tapet oppstår. I tillegg kan SmartOTDR måle det totale tapet og lengden på fiberforbindelsen og gi en bestått/ikke bestått-analyse basert på bransjestandarder.

Viavi SmartOTDR E126A bruker Optical Time Domain Reflectometry (OTDR) for å lokalisere feil i fiberoptiske kabler. Denne teknikken innebærer å sende pulser av lys ned kabelen og måle det reflekterte lyset. Når en lyspuls møter en feil i fiberen, reflekteres noe av lyset tilbake mot OTDR. Enheten måler tiden det tar for det reflekterte lyset å reise tilbake og bruker denne informasjonen til å beregne avstanden til feilen.

Resultatene av testen vises som en OTDR-sporing, som er en graf som viser tapet av lys langs fiberforbindelsen. Sporingen viser alle hendelser på koblingen, for eksempel kontakter, skjøter eller feil. Ved å analysere formen og plasseringen av disse hendelsene på sporingen, kan en tekniker bestemme hvilken type og plassering av eventuelle feil på fiberforbindelsen.

I tillegg til å oppdage vanlige feil, kan Viavi SmartOTDR E126A også identifisere andre typer feil i fiberoptiske kabler. Disse inkluderer makro-bøyninger, demping og reflekterende hendelser. Enheten kan også gi en bestått/ikke bestått-analyse av fiberforbindelsen basert på bransjestandarder, noe som hjelper med å identifisere eventuelle problemer som kan påvirke ytelsen.

Optical Time Domain Reflectometry (OTDR) er en teknikk som brukes for å teste integriteten til fiberoptiske kabler. En OTDR fungerer ved å sende pulser av lys ned kabelen og måle det reflekterte lyset. Når lyset reiser ned fiberen, spres noe av det og reflekteres tilbake mot OTDR på grunn av naturlige ufullkommenheter i glasset og eventuelle feil eller hendelser langs koblingen.